Що чекає на військових, які допомагають ухилянтам

0
Що чекає на військових, які допомагають ухилянтам
Під час воєнного стану триває загальна мобілізація населення. На жаль, деякі уповноважені військові займаються хабарництвом та допомагають ухилянтам уникнути призову, пише 24 канал.

Для військових, які допомагають ухилянтам, законодавством передбачено значну кількість злочинів. Юрист Владислав Юрчак виокремлює 4 найпоширеніші:

Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Службове підроблення – карається штрафом від 34 до 68 тисяч гривень або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зловживання владою або службовим становищем – карається арештом на термін до 6 місяців або обмеженням або позбавленням волі на строк до 3 років.

Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди – караються штрафом від 34 до 85 тисяч гривень або позбавленням волі від 2 до 5 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні