Чи розуміють коти людську мову і як вони спілкуються з господарями

0
Чи розуміють коти людську мову і як вони спілкуються з господарями
Вчені довели, що кішки можуть не лише розуміти людську мову, але й пов'язувати назви деяких предметів із словами. Однак варто зазначити, що кожен улюбленець може мати індивідуальний рівень інтелекту, пише ТСН.

Власники домашніх тварин завжди розповідають, що улюбленці їх розуміють і навіть спілкуються з ними. Дійсно, коти і собаки можуть розрізняти деякі слова, але про повне розуміння, звичайно, не йдеться.

Що кажуть вчені: чи можуть коти розуміти людську мову
Японськими вченими було доведено, що коти здатні запам'ятати близько 100 слів з людської мови. Крім цього всі пухнастики розуміють, коли господар звертається до них по імені. Деякі слова тварини навіть пов'язують з окремими предметами. Однак чотирилапі все ж найкраще розрізняють інтонацію.

Кішка чи кіт відразу по голосу можуть зрозуміти, якщо господар засмучений, злий, радісний чи сердитий. Тому вони намагаються поводити себе відповідно до почутого. Наприклад, припиняють дію, яка вам не подобається, йдуть на руки тощо.

Як саме коти спілкуються з людьми
Щоб спілкуватися з людьми коти використовують різні звуки та мову тіла. Чотирилапі улюбленці муркотять, нявчать або шиплять, а ще використовують повороти голови, рухи вухами, демонстрацію кігтів, покусування, дряпання тощо. Ознака найвищої котячої довіри до вас — якщо тварина лягла на спину та демонструє живіт. Справа в тому, що живіт є найбільш вразливим місцем у котів, тому вони ніколи не показують його, якщо відчувають небезпеку.

Хвіст, напевно, найголовніший орган спілкування кішки. Якщо улюбленець крутить ним зі сторони в сторону — це означає, що йому щось дуже не подобається. В цей момент кіт може почати кусатися чи дряпатися.

Якщо хвіст затиснутий між задніми лапами — це прояв страху. А якщо він залишається нерухомим і розслабленим, значить у пухнастика добрий настрій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні