Як не вимести щастя і здоров'я за поріг: примети та заборони на 13 березня

0
Як не вимести щастя і здоров'я за поріг: примети та заборони на 13 березня
Церковне свято 13 березня - день пам'яті Василя Сповідника, який жив у VIII столітті. Він залишив все мирське і вирішив стати ченцем, пише УНІАН.

Прикмети на 13 березня
якщо сьогодні йде дощ - літо буде теплим, але дощовим;
дзвінка крапель - буде хороший урожай;
сніг на даху вже розтанув - буде відлига;
сонячний день - рік буде родючим;
якщо в цей день ще довгі бурульки - потепління буде нескоро;
день похмурий - вночі прийдуть заморозки.

Також якщо 13 березня був сонячний день, то, згідно з прикметами, потрібно було вийти на вулицю і подихати на повні груди - повітря в цей день вважалося цілющим.

Що потрібно робити 13 березня
Вважалося, що сьогодні потрібно як слід попрацювати на землі - тоді всі майбутні польові роботи пройдуть успішно. У цей день в лісі збирали ялинові, соснові і ялівцеві гілки і несли в будинок - їх аромат додавав здоров'я. Також збирали соснові бруньки - заварювали їх в чай. Незаміжні дівчата в цей день пекли калачі: їх їли вранці натщесерце, щоб найближчим часом зустріти судженого і зіграти весілля.

Що сьогодні не можна робити
13 березня заборонялося підмітати підлогу, щоб не вимести щастя і здоров'я за поріг. Не можна голосно говорити або сваритися, особливо біля відкритого вогню, а також кидати у вогонь волосся з гребінця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні