Вночі у небі з'явився «кривавий» Місяць: українці налякані. ФОТО

0
Вночі у небі з'явився «кривавий» Місяць: українці налякані. ФОТО
Минулої ночі, 12 березня, кияни спостерігали в небі над столицею "кровавий" Місяць. В соціальних мережах публікують фото та пишуть про зловісні знаки. Науковці заперечують будь-які аномалії та знаки – це звичайне явище в небі. Просто через війну люди стали надто знервовані та шукають "знаки" там, де їх не слід шукати.

Небесне явище прокоментували в астрономічній обсерваторії Київського національного університету, пише ТСН.

"Вночі світло йде лише від Місяця, а якщо на небі хмари, то ми бачимо його дещо червонішим. В цьому немає нічого дивного. Кожен раз, коли Місяць за хмарами, він буде червоним. Адже місячному світлі є всі кольори веселки. Хмари пропускають довгохвильову ділянку спектра – жовтий, жовтогарячий та червоний, а короткохвильову затримують – фіолетовий, блакитний, зелений. Все залежить від того, який хімічний склад та густота хмар. Тому ми і бачимо червоний місяць. Тут нічого дивного і аномального нема", - розповів Анатолій Казанцев, старший науковий співробітник астрономічної обсерваторії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Науковець додає, що червоним Місяць не обов’язково має бути саме через хмари.

"Якщо Місяць знаходиться високо над горизонтом, то він не буде червоним. Якщо ж він низько над горизонтом, то буде мати червоний колір, тому що ближче до горизонту товстіший шар атмосфери. А вона робить теж саме, що й хмари – поглинає синє, фіолетове, зелене, та пропускає – жовте, жовтогаряче, та червоне", - додає Анатолій Казанцев.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні