14 березня намагалися не виходити з дому: прикмети та заборони на цей день

0
14 березня намагалися не виходити з дому: прикмети та заборони на цей день
Церковне свято 14 березня - день пам'яті Євдокії Іліопольської, яка жила в місті Іліополі Фінікійському (зараз це територія сучасного Лівану). Вона була дуже красивою дівчиною і вирішила перетворити своє тіло в джерело доходу - приймала заможних чоловіків з різних країн, і незабаром розбагатіла, пише УНІАН.

Жила вона безтурботно, поки одного разу вночі не почула, як її сусід здійснює молебний спів і читає Писання про праведників і грішників.

Прикмети на 14 березня
який буде день сьогодні - таким і літо;
якщо в цей день заметіль - весна буде затяжною, а рік неврожайним;
з даху крапає - до теплого літа;
сніг іде - восени буде багато грибів;
якщо в цей день багато калюж - влітку буде багато меду.
За традицією в цей день ніхто не працював, а влаштовувалися святкові гуляння.

Що можна робити 14 березня
Цього дня починали підготовку до посівної. Вважалося, що якщо сьогодні погодувати бездомну кішку або собаку і забрати їх до себе додому, то будеш жити довго і щасливо без матеріальних проблем. 14 березня можна робити великі покупки для дому - такі витрати окупляться незабаром з лишком.

Що сьогодні не можна робити
Сьогодні не можна відмовляти прохачеві в милостині - тяжкість гріхів померлих родичів впаде на скупого. Також в цей день не можна нічого планувати - задумане не зможе здійснитися через несподівані обставини. 14 березня намагалися не виходити з дому після заходу сонця, щоб не накликати на себе біду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні