Засудженого російського пілота, який бомбив українські міста віддали на обмін

0
Засудженого російського пілота, який бомбив українські міста віддали на обмін
Російського пілота Максима Криштопа, якого обвинувачували у бомбардуванні цивільних об’єктів Харківської області, звільнили від ув'язнення та передали для обміну як військовополоненого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ухвалу Дзержинського райсуду Харкова.

Як повідомляється, клопотання про звільнення російського пілота подала група прокурорів Офісу генпрокурора.

Відповідно до листа Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, 3 березня ухвалили рішення про передачу його для обміну.

Рішення ухвалили наступного дня після вироку суду, яким Криштопа за порушення законів та звичаїв війни засудили до 12 років увʼязнення.

На судове засідання щодо звільнення від покарання ні Криштоп, ні його адвокат не зʼявилися, передавши заяву про розгляд справи без їхньої участі. Засуджений підтвердив, що погоджується із клопотанням прокурора, оскільки йдеться про обмін.

Суд постановив передати російського пілота під нагляд представникам Головного управління розвідки Міністерства оборони України "для організації та проведення його обміну як військовополоненого".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні