--> Ввечері не можна дивитися на зоряне небо: прикмети та заборони на 15 березня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ввечері не можна дивитися на зоряне небо: прикмети та заборони на 15 березня

0
Ввечері не можна дивитися на зоряне небо: прикмети та заборони на 15 березня
Завтра, 15 березня, в православному календарі день пам’яті єпископа Феодота Киринейського. Він жив в місті Киринія (Кіпр). Коли правив імператор Лікіній, який ненавидів християн і відрізнявся жорстоким ставленням до них, Феодот відкрито проповідував та намагався навернути на християнство якомога більше людей, пише ТСН.

Почув про це намісник Кіпру Савін і наказав розшукати єпископа. Феодот почув про наказ і, не дочекавшись воїнів, сам прийшов на суд і промовив: "Я той, кого ти шукаєш, з'явився, щоб проповідувати Христа Бога мого". Приказав намісник бити святого без пощади, потім повісив на дереві і гострими інструментами стругав тіло його. Під кінець кинув до в'язниці.

Через п'ять днів знову привели єпископа на тортури до намісника. Останній був впевнений, що святий відмовиться від Бога, щоб не відчувати біль. Але Феодот не переставав молитися Господу. Тоді святого спочатку поклали на багаття, а потім вбили в ступні цвяхи і заставили йти так. Всі тортури він переносив з особливою стійкістю.

Коли імператором став Костянтин, то дарував він свободу всім християнам і Феодоту в тому числі. Повернувся святий додому до Киринії і ще два роки служив єпископом, поки не помер.

Прикмети 15 березня
Сніжить вранці — буде хороший врожай зернових.
Снігопад і хуртовини цього дня означають, що перша зелена трава з'явиться ще нескоро.
Дме теплий південний вітер на тепле, але дощове літо.

Що завтра не можна робити
Краще утриматися цього дня від скандалів чи сварок. Не рекомендовано проводити і гучні веселощі. Не виконуйте важку роботу по дому. Наші предки вірили, що 15 березня не можна дивитися ввечері на зоряне небо, тому що можна побачити зірку, що падає, а це означає тяжку хворобу або смерть родича.

Що можна робити завтра
В народі вірили, що людина, народжена 15 березня, залишиться вірною близьким на все життя, якщо її пригостити цього дня кашею з медом. А ще намагалися посіяти на Федота селеру та цибулю, щоб отримати хороший врожай.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні