Біля українського міста росіяни застосували снаряди з білим фосфором

1
Біля українського міста росіяни застосували снаряди з білим фосфором
Російські війська застосували боєприпаси з білим фосфором по безлюдній місцевості біля міста Часів Яр, що в Донецькій області.

Про це повідомили журналісти AFP які перебували на місці подій, пише ТСН.

Представники медіа пишуть, що чули свист, а також бачили вибухи боєприпасів, які випустили маленькі кульки білого фосфору, що палали. Наголошується, що зайнялася рослинність на площі еквівалентній розміру футбольного поля. За словами журналістів, найближчі будинки розташовані за приблизно 200 метрів від зовнішнього краю зони ураження.

До слова, снаряди з білим фосфором заборонено використовувати проти цивільного населення. Втім, за Женевською конвенцією, їх можна застосувати проти військових цілей відповідно.

Слід зауважити, що журналісти не змогли підтвердити, що об'єктом обстрілу була позиція ЗСУ. Але наголошується, що біля стежки на згарищі була припаркована зелена вантажівка з білим хрестом.

Україна неодноразово звинувачувала країну-агресорку Росію у використанні снарядів з білим фосфором. Зокрема, проти цивільного населення. Своєю чергою, Кремль усе заперечує.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скоро москалі будуть кидатися гімном
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні