--> Рф зіткнулася з двома великими проблемами: що сталося | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рф зіткнулася з двома великими проблемами: що сталося

0
Рф зіткнулася з двома великими проблемами: що сталося
Порівняно з попередніми тижнями загальний темп операцій військ РФ в Україні суттєво знизився – якщо раніше ворог здійснював до сотень атак щодня, то зараз їх десятки. Причиною цього є великі втрати ЗС РФ в особовому складі та військовій техніці.

Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW) від 15 березня, пише Апостроф.

Так, за словами спікера об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексія Дмитрашковського, російські наступальні дії значно скоротилися за останній тиждень: з 90-100 до 20-29 на день.

Він підкреслив, що російські війська дещо втратили наступальний потенціал через значні втрати в живій силі та техніці.

"Заяви Дмитрашковського узгоджуються із загальним зауваженням ISW щодо темпів російських операцій уздовж усієї лінії фронту в Україні. Російська наступальна операція в Луганській області, ймовірно, наближається до кульмінації, якщо вона ще не досягла її, хоча Росія направила на лінію Сватово – Кремінна більшу частину підрозділів щонайменше трьох дивізій", – кажуть в Інституті вивчення війни.

Згідно з інформацією аналітиків, військам РФ за останній тиждень вдалося досягти лише невеликих тактичних успіхів на всій лінії фронту в Луганській області. При цьому Силам оборони України нещодавно вдалося провести контратаки та відвоювати територію у регіоні.

Зокрема, невідомо, чи брала участь 2-а мотострілецька дивізія (1-а гвардійська танкова армія, Західний військовий округ РФ) у наступі на Луганщині, оскільки в січні туди були перекинуті якісь невказані елементи окупаційних військ. Також до кульмінації наближається і наступ найманців приватної військової компанії "Вагнер" на Бахмут.

На думку експертів, нещодавні успіхи "вагнерівців" на північ від Бахмута свідчать про те, що втрати живої сили, артилерії та техніки у боях за місто, ймовірно, обмежать здатність ПВК завершити щільне його оточення або отримати значну територію у боях за міські райони.

Аналітики зазначили, що одного наступу "вагнерівців" на Бахмут буде замало для захоплення міста. Російські війська не проводять активних чи успішних наступальних операцій на інших ділянках у зоні бойових дій. А оскільки темп операцій ворога на критично важливих ділянках фронту сповільнюється, ЗСУ, мабуть, мають більше можливостей повернути собі ініціативу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні