Вдарили ножем у спину: у Польщі напали на українку

0
Вдарили ножем у спину: у Польщі напали на українку
У Польщі судять жителя Молдови, якого підозрюють у нападі на українку. Вони познайомилися на заробітках і деякий час були парою. Зараз жінка повернулася в Україну, а чоловік чекає на рішення суду Польщі, пише ukrayina.pl.

Польська прокуратура висунула чоловікові звинувачення у замаху на вбивство. Він стверджує, що жертву вдарив ножем росіянин, з яким він посварився через політику.

У середу, 15 березня, у Вроцлавському районному суді розпочався судовий процес щодо інциденту, який стався ще 4 серпня 2022 року. Тоді українку Ольгу П. вдарили ножем у спину, коли вона збирала огірки на роботі. Лезо пройшло під лівою лопаткою, пише tuwroclaw.com.

Підсудний — 57-річний Георгій Ц. Він також колишній спецназівець з Молдови. Чоловік проживав у Прусіце Нижньосілезького воєводства. Працював на огірковому полі. Там він і помітив Ольгу з України.

"З Ольгою я познайомився в перші дні, як приїхав, жили з нею як чоловік і дружина", – засвідчив громадянин Молдови у суді.

Чоловіка найняв українець. На орендованому полі працювали переважно росіяни, молдовани та українці. Тут по кілька разів на день спалахували сварки та конфлікти. Часто сварилися через політику та війну в Україні.

Саме розбіжності між працівниками стали причиною поранення Ольги, запевняє Георгій. Адже за його словами, він з жінкою не сварився.

"У мене був конфлікт з росіянином Анатолієм. Я запитав, чому він працює в Польщі, а не в Росії", – розповів молдованин.

Чоловік розповів, що напередодні нападу він перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння. Розповідав, що пили за полеглих в Афганістані. Коли його затримала поліція, вміст алкоголю в крові перевищував допустиму норму вдвічі.

Суддя нагадав підсудному, що 3 серпня 21.00 під будинок Ольги викликали поліцію, оскільки Георгій погрожував, що заріже її ножем. Обвинувачений також це заперечує.

Свідками у справі виступили двоє поліцейських, які першими прибули на місце події. Обидва стверджували, що чоловік під час затримання підтвердив свої погрози жінці. Також він зізнався, що мав з нею секс. Від нього несло алкоголем.

Жінка в результаті поранення втратила близько 400 мл крові, а ніж зупинився на відстані 1-2 сантиметрів від легені.

За її словами, вона вже в Україні. Також з Польщі виїхали всі свідки замаху на полі. Прокуратура пообіцяла перевірити цей факт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні