Свято 19 березня: що відзначають, традиції та заборони дня

0
Свято 19 березня: що відзначають, традиції та заборони дня
У цей день варто з особливою повагою ставитися до води: не витрачати даремно, а використовувати лише за призначенням, пише Главком.

Сьогодні, у неділю, в Україні відзначають день працівників житлово-комунального господарства, а віряни вшановують день пам’яті святого Костянтина та 42 мучеників з Амореї.

Релігійне свято
У церковному календарі 19 березня призначене дню пам’яті святого Костянтина та 42 мучеників з Амореї.

42 мученики з Амореї це воїни, яких стратили через відмову прийняти іслам. Історія бере початок з війни між грецьким імператором Феофілом і сарацини. Останні взяли в облогу візантійське місто Амореї та взяли у полон 42 воїни. Їх катували сім років, намагались змусити відмовитись від християнства та прийняти іслам. Проте чоловіки були незламними, і тоді їх наказали стратити, а тіла скинули в річку. Одного із найбільш шанованих мучеників звали Костянтин.

Свято в Україні
В Україні сьогодні святкують день працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Це свято відзначають щорічно у третю неділю березня з 1995 року. Цього року свято припало на 19 березня.

Працівники житлово-комунального господарства (ЖКГ) забезпечують комфортні умови для життя населення, а саме відбувається подача світла, води, тепла та інших послуг до будинків, шкіл, лікарень

Свято у світі
Своєю чергою, у світі сьогодні відзначають Міжнародний день клієнта. У цей день власники бізнесів висловлюють подяку клієнтам: відправляють поздоровлення та пропонують знижки. Свято, певною мірою, має комерційний характер. Адже за допомогою знижок і спеціальних пропозицій, наявних у цей день, бізнесмени можуть залучити ще більше клієнтів. А, отже, отримати більше прибутку.

Прикмети та традиції
Якщо ластівки прилетіли, то це до потепління
Якщо ж день морозний, то буде швидка весна та сухе літо
Якщо чутно стукіт дятла, то це до довгих холодів
За традиціями у цей день люди святили колодязі та відвідували бані

Що не можна робити
Не можна витрачати воду даремно
Бажано не вживати алкогольні напої
Не варто ходити до лісу
Не пліткуйте та не втручайтесь у чужі особисті справи

День ангела
Сьогодні іменини святкують Костянтин, Максим, Федір, Абрам, Аркадій та Олена.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні