Який посуд небезпечний для здоров'я

0
Який посуд небезпечний для здоров'я
Посуд може бути дуже небезпечним для здоров'я. При виборі нового виробу дуже важливо звертати увагу на матеріал, з якого він зроблений. Пам'ятайте, що красивий посуд - не завжди безпечний, пише Уніан.

Багато хто вже дуже добре засвоїв, що шкідливим вважається одноразовий посуд. І це дійсно так, адже пластиковий посуд може дуже сильно нашкодити вашому здоров'ю, особливо якщо використовувати його, ігноруючи рекомендації фахівців.

Який посуд найшкідливіший - що важливо знати
Дієтолог і нутриціолог Ірина Каленська назвала три види небезпечного посуду:

Посуд з політетрафторетилену - тефлонові сковорідки (якщо на посуді є знак pfoa-free, то для виробництва небезпечного тефлону виробники не використовували перфтороктановую кислоту, тоді виріб можна купувати).
Пластиковий посуд (якщо на посуді є маркування у вигляді трикутника зі стрілками і цифрами 2,4,5 всередині, то це - безпечний пластик, але все одно категорично заборонено наливати гарячу воду і розігрівати в ньому їжу);
Розписні яскраві сервізи (особливо небезпечні китайські або турецькі сервізи, виготовлені з меламіно-формальдегідної смоли).
Спеціаліст рекомендує слідувати її порадам і позбутися посуду, який може бути небезпечним для здоров'я. Також шкідливим вважається посуд з меламіну і алюмінієвий посуд.

Керамічний посуд - один з найбезпечніших
Найбезпечніший посуд, на думку фахівців - це посуд з кераміки, іншими словами - із з'єднання глини з органічними мінералами. У ньому не буває накипу, і такий посуд не виділяє шкідливих речовин при високих температурах.

Вибираючи керамічний посуд, віддавайте перевагу тому, який менш яскравий і без розпису, адже у фарбі можуть міститися токсичні сполуки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні