Чому не можна пити каву з молоком

1
Чому не можна пити каву з молоком
Існує велика кількість різноманітних напоїв на основі кави. Одні люди більше полюбляють еспресо, другі обов'язково додають до напою цукор, а інші не можуть уявити його без молока, пише ТСН.

Якщо говорити про те, яка кава корисніша для здоров'я, то краще обирати саме напій з додаванням молока. По-перше, молоко є поживним продуктом, який відрізняється корисним впливом на організм. По-друге, молоко здатне частково нейтралізувати дію кофеїну, а це безсумнівний плюс для тих любителів кави, які страждають через високий артеріальний тиск чи проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Тобто якщо ви хочете зменшити кількість кофеїну в напої, додавати каву обов'язково. Однак не все так однозначно, адже кава з молоком може впливати на організм і негативно.

Чому не можна пити каву з молоком: думка лікарів
Як запевняють дієтологи, якщо ви хочете схуднути, про каву з молоком краще забути. Крім калорійності самого молока, до такого напою частіше додають цукор. А ще саме каву з молоком переважно випивають разом із солодким десертом. Тому вона перетворюється на доволі ситний перекус, який містить велику кількість важких вуглеводів. Тому цей напій вважають досить калорійним.

Саме в цьому і криється основна небезпека. Людина підсвідомо сприймає каву, як звичайний напій, не враховуючи калорійність вершків (молока), цукру чи сиропу. Все це перетворює звичний сніданок на справжню енергетичну бомбу.

Говорячи про те, скільки калорій у каві з молоком, варто зазначити, що середня порція лате містить від 180 до 25-кКал. Тут все залежить від жирності молока та кількості цукру. Якщо порівнювати зі 100 грамами торта, то вони становлять 300 кКал. Тобто по калорійності велике горнятко лате нічим не відрізняється від шматка торта.

Однак кава з молоком шкідлива не лише через свою високу калорійність.

Як кава з молоком впливає на організм
У багатьох сформувалася думка, що кава з молоком негативно впливає на роботу нирок та шлунка загалом. Також вона може стати причиною появи запалень на обличчі. Доля істини, за словами лікарів, тут є. Однак варто звернути увагу на один важливий нюанс - потрібно знати міру. Якщо пити каву з молоком у розумних кількостях, вона не буде шкодити ні ниркам, ні кишківнику.

Тим, у кого є проблеми з печінкою, також варто відмовитися від цього напою. Річ у тім, що в каві з молоком міститься велика кількість молочних жирів і цукру. Враховуючи той факт, що знежирене молоко практично неможливо збити в пішну пінку, дієтичного лате не існує в природі.

У людей з проблемами травної системи не повинно бути в раціоні жирних молочних продуктів (зокрема, молока і вершків). Кава сама по собі заборонений напій для тих, хто страждає на гастрит, виразку, холецестит, гастродуоденіт, підвищену кислотність тощо.

Як приготувати каву, яка не буде шкодити здоров'ю
Якщо говорити про те, як пити каву, щоб не зашкодити здоров'ю, то тут все доволі просто. Каву з молоком краще пити вдома, а не в кафе. По-перше, вдома ви можете використовувати якісні вершки, а не звичайне молоко. По-друге, ви завжди можете додати знежирений продукт.

І хоча стійкої пінки в останньому випадку ви не отримаєте, однак жирність напою досить сильно впаде. А ще вдома можна втриматися від спокусливого десерту, які часто пропонують у кафе
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
її треба їсти та читати ваші новини
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні