--> Рейтинг найщасливіших країн світу: на якому місці Україна | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рейтинг найщасливіших країн світу: на якому місці Україна

0
Рейтинг найщасливіших країн світу: на якому місці Україна
Україна посіла 92 місце в рейтингу найщасливіших країн світу. Як пише CNN, щорічні опитування World Happiness Report проводять поміж 150 країн світу.

Рівень щастя визначають за декількома показниками: тривалість життя, соціальна підримка ВВП на душу населення, низька корупція, щедрість у суспільстві та свобода в ухваленні рішень.

На рівень щастя в Україні глобально вплинуло повномасштабне вторгнення Росії – країна нині посідає 92 місце. Водночас, цей показник вищий за довоєнні часи: у 2021 році Україна посідала 110 сходинку.

Водночас оцінки життя у вересні 2022 року залишалися вищими, і ніж після анексії Криму 2014 року, підкріплені тепер сильнішим почуттям спільної мети, доброзичливості й довірою до українського керівництва, йдеться у звіті.

Звіт World Happiness Report, підготовлений ООН, ґрунтується на даних глобального опитування людей у приблизно 150 країнах світу. Держави ранжуються за рівнем щастя на основі їхніх середніх оцінок життя за три попередні роки – у цьогорічному звіті йдеться про період з 2020 по 2022 рік.



Перше місце шостий рік поспіль посідає Фінляндія. Ізраїль цьогоріч піднявся з 9 місця на 4. Нідерланди посіли 5 місце, Швейцарія – 8, Люксембург – 9, закриває топ-10 Нова Зеландія.

Нижче за Україну у рейтингу щастя опинилися Кот-д'Івуар, Габон, Нігерія, Камерун, Мозамбік, Ірак, Палестина, Марокко, Іран, Сенегал, Мавританія, Буркіна-Фасо, Намібія, Туреччина, Гана, Пакистан і Нігер.

Найбільш нещасливі – Афганістан та Ліван.

Результати рейтингу продемонстрували, що рівень щастя в більшості країн після періоду пандемії залишився майже без змін, а от доброзичливість зросла на 25%. Більше людей стали допомагати незнайомцям.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні