Скільки коштуватимуть яйця на Великдень

0
Скільки коштуватимуть яйця на Великдень
На Великдень значного подорожчання яєць не буде, а потім вони почнуть дешевшати. Про це в коментарі РБК-Україна сказала аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин.

«Не варто очікувати зниження цін на яйця напередодні Великодніх свят, оскільки це все-таки період максимального попиту на даний продукт протягом року», – зазначила вона.

За її словами, при оптимістичному сценарії, ціна на яйця до Великодніх свят, до яких залишилося три тижні, залишаться на поточному рівні. При песимістичному – зросте, але не більше ніж на 10-15%.

«Все-таки цього року маємо дуже високу ціну на даний продукт, і ще більше зростання не пропустить купівельна спроможність українців», – вважає Литвин.

А от вже після Великодня можна буде спостерігати поступове зниження ціни через зменшення попиту на яйця та поступове збільшення пропозиції від домогосподарств, які в Україні виробляють близько половини всього обсягу.

«Вже на початку літа ціна на яйця може знизитися на 30-35% від поточної ціни, тобто становити 45-50 грн за 10 штук», – прогнозує аналітик УКАБ.

Нагадаємо, за даними Держстату, у лютому 2023 року середня вартість яєць в Україні становила 62 грн за десяток.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні