6 правил, які допоможуть зупинити постійні конфлікти у парі

0
6 правил, які допоможуть зупинити постійні конфлікти у парі
Періодичні сварки як у відносинах, так і шлюбі – зовсім не рідкість. У більшості випадків за ними слідує "перемир'я" і партнери продовжують жити разом, як це було раніше.

Але також трапляються випадки, коли сварки не припиняються і спалахують із певною періодичністю, що створює серйозну загрозу для майбутніх відносин, пише Мета.

Активне слухання
Коли доходить до комунікації, вміння слухати відіграє ключову роль. Активне слухання означає увагу до слів вашого партнера та вміння зрозуміти його точку зору чи мотиви. Такий настрій автоматично знижує градус протистояння.

Слідкуйте за стилістикою розмови
Дуже важливо говорити шанобливо та уникати виразів, які можуть здатися агресивними чи конфронтаційними. Замість того, щоб покладати вину на партнера, використовуйте «я»-ствердження, щоб висловити свої думки та почуття. Ви можете сказати: "Мені боляче, коли ти так зі мною розмовляєш, чи можемо ми спробувати спілкуватися більш шанобливо?"

Робіть перерви
У запалі сварки емоції можуть зашкалювати, що унеможливлює продуктивну розмову. Коли ситуація починає загострюватися, зробіть перерву та відверніться від ситуації. Це допоможе не посилювати конфлікт, а також зібратися з думками та почуттями.

Шукайте компроміси
Це найважливіший компонент будь-яких здорових стосунків. Знайте і прийміть, що у всіх людей різне виховання, походження тощо, тому ми можемо хотіти одного й того ж, але дії будуть різними. Тому не намагайтеся перемогти партнера у суперечці, а зосередьтеся на пошуку рішення, яке влаштовує обох.

Практикуйте емпатію
Це означає вчитися розуміти та співчувати вашому партнеру. Емпатія з більшою ймовірністю змусить вас прислухатися до думки партнера та побажань, що у свою чергу вирішує потенційні суперечки до того, як вони почнуться.

Звертайтесь до психологів
Часто такі проблеми не обійдуться без професійної допомоги. Кваліфікований терапевт може надати вам інструменти та ресурси, необхідні для більш ефективного спілкування та вирішення ваших проблем.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні