--> Як захистити себе від ґвалтівника | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як захистити себе від ґвалтівника

7
Як захистити себе від ґвалтівника
Стратегії захисту жертви від ґвалтівника, якщо вони опинилися у замкнутому приміщенні, назвала психолог. За її словами, акт насильства часто пов’язаний із тим, що агресор бажає отримати повний контроль та владу над жертвою, пише Woman Life.

За її словами, важливо зламати сценарій зловмисника. Один із варіантів поведінки - постаратися зберегти спокій та не провокувати злочинця на агресію. Можливо, тоді вдасться перестати бути жертвою у його очах. Прояв співчуття до ґвалтівника також може вплинути на ситуацію. Наприклад, варто спробувати заспокоїти його.

Інша стратегія - стати непривабливою для злочинця будь-яким способом, аж до нетримання. Це порушить план зловмисника. Можна спробувати нестандартну поведінку. Наприклад, закричати: «Ура, нарешті це станеться», що введе ґвалтівника в ступор і не дасть відчуттів, що шукаються.

Головна стратегія - наскільки можна уникати подібних ситуацій. Постаратися не потрапляти з незнайомцями до замкнених чи відокремлених просторів: під’їзди, машини, ліфти, провулки.

У місцях, де можуть проходити люди, при зустрічі з ґвалтівником слід голосно покликати на допомогу, що може налякати його. Також можна повідомити, що вас зустрічають або ви відправили знайомим свою геолокацію. Це порушує очікуваний перебіг події, у ґвалтівника включається страх», - порадила психолог.

Тим же, хто пережив хоча б спробу зґвалтування, вона радить звертатися за психологічною допомогою.

«Важливо розуміти, що спроба насильства - це також травма. Жертва насильства, згадуючи ці моменти, переживає події знову як реальні, повторно відчуває стрес. Мозок не розрізняє сигнал, чи реально це відбувається чи це просто спогади. Обов’язково зверніться до фахівця, він допоможе пережити цей досвід та позбутися страхів», - сказала лікар.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


У який час треба снідати У який час треба снідати
03 серпня, 2023, 08:40
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бити по яйцях
Відповісти

With thanks. I value this.
college essay writing services engineering thesis writing service essay writing site top essay writing service
Відповісти
You actually said this superbly.
what to write in about me for dating site write my essay for me cheap i don't want to write my essay pay somebody to do my essay
Відповісти

Useful information. Kudos!
persuasive essay helper https://homeworkcourseworkhelps.com how to write a good college essay https://customthesiswritingservice.com
Відповісти
You actually expressed that wonderfully!
essay paper writer writing an opinion essay write a literature review for me
Відповісти

Superb material, Appreciate it!
top essay writing services reddit best university essay writing service best cv writing service reviews
Відповісти
You actually reported it superbly.
writing a compare and contrast essay australian essay writing service custom essay writing
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні