--> Рф може сформувати 50-тисячне угруповання для вторгнення: напрямок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рф може сформувати 50-тисячне угруповання для вторгнення: напрямок

0
Рф може сформувати 50-тисячне угруповання для вторгнення: напрямок
Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що Росія здатна сформувати на території Молдови бойове угруповання чисельністю в 50 тисяч осіб, яке буде "кошмарити" український фронт на території спільного кордону, пише УНІАН.

Він пояснив, що для України важлива незалежна Молдова, яка не буде грати роль умовного сюзерена російського президента Володимира Путіна.

Він уточнив, що силовий сценарій захоплення Росією Молдови - цілком реальний. Враховуючи потенціал російського контингенту в Придністров'ї на рівні 1 700 осіб у складі 82-го і 113-го ОМСБ, а також незаконних збройних формувань "ПМР" на рівні близько 7,5 тисячі осіб - Путін може досить швидко відрізати північні території Молдови від центру. Зокрема, угруповання може захопити аеродром Меркулешти, слідом вийти на Бєльці й далі - "замкнути" північ країни, захопивши Фалешти. Це дозволить перерізати основні траси М14 й М2 та блокувати під'їзди до Кишинева, зазначає Коваленко.

Потім південні та північні угрупування відносно швидко забезпечать вихід основної частини війск на Кишинів, у якого просто не залишиться шансів на опір без допомоги третіх сторін, оскільки столиця Молдови вже переповнена російською агентурою, говорить Коваленко.

За словами військово-політичного оглядача, після становлення влади РФ у Молдові, туди почнуть активно прибувати нові російські "туристи", що в кінцевому підсумку дозволить протягом 3-4 місяців сформувати військове угруповання від 20 до 30 тисяч осіб, а пізніше наростити сили до 50 тисяч. Далі Путін може кинути ці загони на південний захід у рамках створення другого фронту проти України.

"Таке угруповання змусить ЗСУ стягнути в Одеську, Вінницьку та Чернівецьку області додаткові сили, для попередження загроз - тобто, сковуючий ефект збільшиться у рази й буде збільшуватися", - вказав Коваленко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні