--> На українсько-польському кордоні з’явиться ще один пункт пропуску | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На українсько-польському кордоні з’явиться ще один пункт пропуску

0
На українсько-польському кордоні з’явиться ще один пункт пропуску
Україна і Польща збираються побудувати новий пункт пропуску «Адамчуки – Збереже» на кордоні в Волинській області. Про це повідомила Держприкордонслужба за підсумками зустрічі начальника Волинського прикордонного загону з керівником Надбужанського відділу польської прикордонної служби.

Зазначається, що будівництво нового спільного пункту пропуску для автомобільного сполучення з пішохідним рухом має розвантажити інших переходів, зокрема щодо пропуску осіб та легкових автомобілів.

Проєкт передбачає будівництво мосту через річку Західний Буг з облаштуванням автомобільного сполучення (вантажоспроможністю до 3,5 тонн) та організацією пішого руху.

Сьогодні українські пункти пропуску з Польщею обслуговують 53% сухопутних вантажоперевезень, з Румунією – 18%, з Молдовою – 14%, з Угорщиною – 10% і зі Словаччиною – 5%

З березня 2023 року Кабінет міністрів розпочав передачу автомобільних пунктів пропуску до сфери управління нового Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури (Агентство відновлення). Воно вже повідомило, що на кордоні з Польщею пріоритетом буде модернізація пунктів пропуску Ягодин, Рава-Руська, Краківець, Шегині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні