У Повітряних силах розповіли, з якого напрямку росіяни найчастіше запускають «Шахеди»

0
У Повітряних силах розповіли, з якого напрямку росіяни найчастіше запускають «Шахеди»
Російські військові все частіше атакують територію України за допомогою дронів-каміказде, які запускають з північного напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Зазвичай це Брянська область, район аеродрому Сеща. Запускається невеликими партіями по 10-15 БПЛА цього типу. Так вони виявляють слабкі місця нашої ППО завдяки різним джерелам і виснажують нашу ППО, бо ми витрачаємо на них зенітні ракети", - сказав він.

Ігнат зазначив, що збиттям дронів, зокрема, займаються мобільні вогневі групи, у яких на озброєнні перебувають гармати та ПЗРК. При цьому речник підкреслив, що збивати цілі вночі складно. Тому на озброєння мобільних груп від держави та волонтерів надходять прилади нічного бачення, тепловізори та прожектори, які допомагають їм у роботі. При цьому, за словами Ігната, основою, які збивають цілі, мають бути ракети, що мають радіолокаційну прив'язку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні