Напередодні Великодня: скільки коштує паска

0
Напередодні Великодня: скільки коштує паска
Попри війну, у квітні християни готуються до Великодня. Головним атрибутом свята залишаються смачні паски. Дехто випікає їх самостійно, а дехто – купує в магазинах.

На полицях супермаркетів можна знайти варіанти великодніх смаколиків на будь-який смак та гаманець, пише 24 канал.

У супермаркетах столиці ще не надто багато пасочок. Ймовірно, більше їх з'явиться напередодні самого Великодня. Оскільки зазвичай люди купують паски в останній тиждень.

Скільки коштує паска в магазинах
У мережі "Сільпо" можна знайти варіанти пасок до 100 гривень. Наприклад, стандартний пасхальний кекс коштує 69 гривень. Паска у картонній коробочці під назвою "Червона калина" коштуватиме 139 гривень. Вишневий кекс з цукатами – 129.

Серед дорожчих варіантів – Панеттоне. Ціна цих закордонних кексів сягає 260 гривень.

У Львові в "Сільпо" ціни майже такі ж, як у Києві. Кекси середнього розміру коштуватимуть 100 – 150 гривень. Вартість Панеттоне перевищуватиме 230 гривень.

У "Ваццаку" півкілограмові паски з апельсиновими цукатами коштуватимуть 130 гривень за штуку. У "Новусі" невеличкий пасхальний кекс пропонують за 64 та 93 гривні.

Ціни у пекарнях
У закладах та пекарнях ціни на паски вищі, ніж в супермаркетах. Однак, ймовірно, тому, що там використовують дорожчі та якісні продукти. Промислові виробники часто економлять та додають яєчний і білковий порошок замість яєць, сухе молоко, барвники, маргарин або спред замість масла.

У пекарнях Milk Bar ціни на паски коливаються від 480 до 690. Є класичні варіанти, а є з додатками. Наприклад, кокосова паска.

Biscotti продає середню паску за 95 гривень. Також святкову випічку модна придбати на замовлення у домашніх кондитерів. Зокрема, таких оголошень багато на ОЛХ.

Великодній кошик подорожчав
Науковці Інституту аграрної економіки підрахували, що у 2023 році традиційні паска, яйця, домашня ковбаса, буженина, сало, вершкове масло, м'який і твердий сири, хрін та сіль обійдуться на родину з чотирьох осіб близько 1 208,78 гривні.

Це на 24,4% дорожче, ніж торік, коли такий же набір продуктів коштував 972 гривні. Вищі ціни пояснюють суттєвими грошовими та матеріальними втратами економіки та українських сімей, скороченням виробництва та здорожчанням енергоносіїв,


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні