Для чого потрібна імплантація зубів*

0
-1
Для чого потрібна імплантація зубів*
Здоров'я – не жарти, і відсутність зубів – не виняток. Лікарі-стоматологи рекомендують надовго не відкладати заміну втрачених зубів імплантами. Своєчасно проведена імплантація дозволить уникнути цілого ряду серйозних проблем із зубами. Незважаючи на порівняно нетривалу клінічну історію (50 років) імплантація є добре вивченим процесом. Високий відсоток приживлюваності імплантів провідних виробників (99%) та одностайність у відгуках пацієнтів про повну ідентичність відновленого зуба натуральному впевнено говорять про успіх цієї технології.

В уяві багатьох пацієнтів імплантація, як спосіб повністю відновити цілісність зубних рядів все ще складна, дорога і тривала процедура. Пацієнти, з одного боку, розуміють, що треба щось робити, інакше ситуація погіршиться. З іншого, відкладають імпланти "до останнього", доки не почнуть страждати інші зуби, або їх не залишиться зовсім. Пацієнти через незнання бояться імплантації, як і будь-якої ішої операції.

Переваги імплантації перед іншими видами протезування:



  • Імплант ззовні не відрізняється від натурального зуба. Естетичний ефект - 100%.

  • Захищає від атрофії кістки.

  • Якість вимови стає значно кращою.


  • Зуби допомагають нам не тільки пережовувати та кусати тверду їжу під час обіду, але й відіграють особливу роль у мовній функції. За відсутності одного або кількох зубів у людини помітно змінюється дикція та вимова слів. За допомогою імплантації людина говоритиме так само чітко, як і до втрати своїх зубів.

  • Відновлення функціональності.


  • Навіть втрата лише одного зуба може призвести до неякісної працездатності всієї щелепи і з елементарним пережовуванням їжі виникнуть складності. Негативний наслідок цієї проблеми – загострення хвороби шлунково-кишкового тракту. При встановленні імпланту відбувається заміна втраченого зуба та його функціональності, при цьому наша щелепа продовжить працювати правильно.

  • Вирішує питання на десятиліття.


  • В ідеалі, грамотно підібрані та встановлені імпланти служать до кінця життя, тому їхня ціна окупається багаторазово. На відміну від знімних протезів, які треба міняти через 5-15 років залежно від конструкції та матеріалу. Імплантація зубів дозволяє не турбуватися про заміну, за умови дотримання правил їхньої "експлуатації".

    Імпланти - це штучно створені коренеподібні штифти, які імплантуються в щелепу і служать кріпленням для зубних протезів. Штифт повинен витримувати велике навантаження, тому він виготовляється з титану або зі сплаву, що містить титан. Цей метал максимально схожий за характеристиками на кісткову тканину, стійкий до корозії і зносостійкий. Титанові штифти і пластини використовуються не тільки в стоматології, а й в хірургії, оскільки вони добре приживаються і можуть служити до 20 років.

    Лікарі не рекомендують цей вид лікування молодим людям, оскільки процеси формування кісткової тканини закінчуються лише до 22 років. Вініри та коронки в цьому випадку стануть тимчасовою альтернативою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні