У море впав вертоліт із військовими

0
У море впав вертоліт із військовими
На півдні Японії 6 квітня зник з радарів військовий вертоліт UH-60JA Black Hawk із чотирма членами екіпажу та шістьма пасажирами на борту.

Невдовзі у морі поблизу острова Міяко помітили уламки гелікоптера, повідомляє Reuters, пише gazeta.ua. Триває операція з пошуку та порятунку екіпажу.

"Військово-транспортний вертоліт Black Hawk зник з радарів за годину після вильоту з бази сухопутних сил самооборони неподалік частини ланцюга островів Окінава на південному заході країни", – йдеться в повідомленні.

На борту гелікоптера перебували 10 військових, серед яких – командир дивізії. Їхня доля досі невідома. На пошуки вийшли кораблі берегової охорони Японії.

"Берегова охорона виявила в морі сліди нафти, що можуть бути повʼязані зі зниклим з радарів бортом. Водночас чиновники поки ці повідомлення не коментують", – пише видання.

Керівник Наземних сил самооборони Ясунорі Морішіта заявив, що зниклий вертоліт розміщувався на ключовій регіональній армійській базі в префектурі Кумамото, що знаходиться на острові Кюсю. За його словами, вертоліт зник з радарів раніше, ніж вважалося.

Кораблі ВМС Китаю, що прямують до Тихого океану зі Східно-Китайського моря, часто проходять поблизу Міяко, де з 2019 року розміщено мобільні протикорабельні ракетні установки GSDF.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні