Стало відомо, хто відмовляв путіна вводити війська в Україну

0
Стало відомо, хто відмовляв путіна вводити війська в Україну
Повномасштабне сухопутне вторгнення в Україну зі штурмом Києва не було початковим планом російського Генштабу. На такому форматі агресії наполіг особисто Володимир Путін. Про це заявив російський опозиціонер, історик Валерій Соловей, пише УНІАН.

"Російські військові не пропонували вводити війська на територію України. Вони пропонували завдавати ракетно-бомбових ударів по українській військовій і критичній цивільній інфраструктурі протягом декількох тижнів", - заявив він.

Соловей вважає, що російські військові хотіли повторити кампанію повітряних ударів НАТО по Югославії 1999 року, а вже після "подивитися далі". Однак в голові у Путіна народилася ідея, що українці зустрічатимуть російську армію. якщо не квітами, то "мовчазним непротивленням", каже експерт.

Також Соловей упевнений, що план з бомбардуваннями без введення військ Путін визнав "занадто дрібним" рішенням, оскільки Україна є ключовою країною для регіону і потрібно йти ва-банк.

"Перетворення України в частину певної конфедерації з Росією - це рішучий вихід на західні рубежі. І звідти можна було б вже інакше дивитися взагалі на все", – каже Соловей.

Експерт вважає, що відразу ж після захоплення Одеси Путін планував окупувати Молдову. Потім, через деякий час, в планах російського диктатора були Грузія, Вірменія і Казахстан.

"Якщо з Україною все пішло б дуже добре, а Захід просто б підібгав лапки, тоді повернути – з Білорусі піти на Балтику", – вважає Соловей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні