Які продукти після заморозки втрачають свою користь та смак

0
Які продукти після заморозки втрачають свою користь та смак
Зараз ми звикли заморожувати практично все: м'ясо, овочі, фрукти, ягоди, готові страви, хліб і кондитерські вироби. Це і правда зручний спосіб зберігання, адже не треба нічого викидати, страва буде довго залишатися в цілості й схоронності, інформує Ukr.Media.

Лікарі кажуть, що в деяких продуктах і після заморозки залишаються корисні речовини, нічого небезпечного в цьому способі зберігання немає. Однак деяка їжа може стати менш смачною, втратити якісь свої корисні властивості або навіть нашкодити здоров'ю. Розбираємося, які продукти все-таки краще їсти свіжими, а не після розморожування.

Дієтичне м'ясо і риба

Запаси курячих грудок і риби напевно є у багатьох. Але чим довше ці продукти зберігаються в морозилці, тим більший ризик, що клітинні стінки білка зруйнуються, м'ясо стане сухішим і вже не буде таким смачним.

До того ж, якщо м'ясо пролежало в морозилці більше місяця, то воно може стати менш корисним — через процеси окислення жирової тканини значно підвищується частка шкідливих речовин. А ось поживна цінність залишається колишньою.

Зелень

Історія приблизно така ж, що і з м'ясом: зелень стає менш смачною, при тривалому заморожуванні може втратити частину своїх корисних властивостей.

Тому краще їсти її свіжою. Різні види зелені слід зберігати окремо. Якщо зелень з корінням, не відокремлюйте його, так вона буде зберігатися довше. Також можна зберігати зелень в скляній банці з кришкою, яка щільно закривається, — так вона повинна протриматися близько місяця. Але її треба попередньо обробити — при необхідності видалити стебла, дрібно нарубати і посолити (на 100 г зелені 20 г солі).

Хліб

Якщо ви любите купувати заморожені булочки, круасани та іншу випічку, то від цієї звички краще відмовитися. Річ у тім, що в таку випічку можуть додавати ще більше цукру, солі і жирної олії, щоб після розморожування вона виглядала апетитнішою. Виходить, булочка з морозилки буде в рази небезпечніша для серця і фігури.

Полуниця

Ця ягода через свою пористу природу перенасичується водою і буквально розпадається при заморожуванні. Ми не рекомендуємо використовувати заморожену полуницю навіть у смузі. Забагато рідини, ви, швидше за все, отримаєте просто кашку, а не цілу ягоду. До того ж її можуть щедро посипати цукром — воно вам треба?

Котлети

Йдеться про ті котлети, які ви купили готовими в магазині. У них частенько додають надто багато солі, різних приправ, щоб після розморожування вони були ароматними і смачними. Це може спровокувати набряки і проблеми з серцем і нирками.

Десерти з заварного тіста

Це може бути печиво, тістечка, торти. Заварне тісто погано зберігається в морозильнику, тому після того, як продукт відтане, ви отримаєте «мокрий десерт незрозумілої форми». Щоб уникнути таких казусів, деякі виробники щедро додають цукор і консерванти — пошкодуйте свій організм, купіть свіже тістечко, якщо дуже хочеться.

Броколі

Це сам по собі досить ніжний овоч, який погано витримує метаморфози з заморожуванням і розморожуванням. По-перше, він втратить свої смакові властивості, вже не буде хрустким і насиченим. По-друге, чим довше ви зберігаєте його в морозилці, тим більше броколі наповнюється водою, через що може статися втрата поживних речовин. Виходить, користь може зійти нанівець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні