--> Доплати українським військовим не повернуть | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Доплати українським військовим не повернуть

1
Доплати українським військовим не повернуть
Напередодні стало відомо, що Верховна Рада проголосувала за повернення доплат українським силовикам - військовослужбовцям та правоохоронцям. Стало відомо, що вони, швидше за все, не отримають виплати. Названо дві причини, які цьому завадять, передають Патріоти України.

Захисники України, які служать у тилу, з 1 лютого перестали отримувати додаткову грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень. Натомість їм підвищили розмір зарплати – основної виплати. 10 квітня у суспільстві виник резонанс – стало відомо, що ВРУ вирішила повернути премії військовослужбовцям, які не перебувають на передовій.

Чому доплати українським силовикам не повернуть
Проте тисячі бійців зарано зраділи, вважає народний депутат Ярослав Железняк. Він озвучив дві причини, які завадять реалізувати ініціативу. Перша – для повернення виплат ще знадобиться рішення Кабміну, а друга – відсутність коштів.

"На жаль, новина не така радісна, як вона має бути. Це була правка в одному законі. Ця правка не повертає виплати... Ні, щоб повернути ці виплати потрібно дві речі: рішення Кабміну і гроші. Для того, щоб гроші з'явилися, потрібно їх перерозподілити в рамках Кабінету Міністрів, що навряд чи станеться, або це зміни в держбюджет, чого не відбулося сьогодні у залі», – наголосив парламентар.
Представник партії "Голос" пояснив, що грошей, які заощадять за рахунок зниження заробітних плат чиновників, не вистачить навіть на день виплати доплат військовослужбовцям України.

Железняк нагадав, що є спеціалістом з бюджету, і він не впевнений, що редагування зможе заробити.

"Математика каже, що це не допоможе", – цитує депутата ВРУ ТСН.
Політик підкреслив, що йдеться про лише про представників ЗСУ, а й усіх захисників Батьківщини – поліцію, Нацгвардію та багато інших структур. До скасування премій держава витрачала близько 2,7 млрд грн на день. Ярослав Железняк впевнений, якщо влада вже прийняла непопулярне рішення про відміну доплат, навряд чи воно зміниться
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (постмодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай знімуть дотації з депутатів і дадуть військовим,
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні