Депутати Луцької районної ради заборонили діяльність УПЦ МП

0
Депутати Луцької районної ради заборонили діяльність УПЦ МП
Депутати Луцької районної ради заборонили діяльність УПЦ МП на території Луцького району.

За таке рішення проголосував 31 депутат. Про це повідомили на сайті Луцької районної ради.

На позачерговій сесії райради депутати розглянули та підтримали проєкт рішення про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності УПЦ МП на території Луцького району.

В рішенні райради йдеться:

заборонити діяльність УПЦ МП (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Луцького району.

рекомендувати Волинській обласній військовій адміністрації (Ю. Погуляйко) розірвати договори оренди (користування) з релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

рекомендувати органам місцевого самоврядування Луцького району:
1) сприяти зміні підлеглості релігійних громад УПЦ МП в канонічних й організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад;

2) провести інвентаризацію земельних ділянок, якими користуються представники УПЦ МП, з подальшим припиненням права користування на ці земельні ділянки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні