Українцям по-новому будуть вручати повістки: які проблеми виникнуть

0
Українцям по-новому будуть вручати повістки: які проблеми виникнуть
Кабмін розширив повноваження територіальних центрів комплектування (ТЦК): військкомати отримали законні права надсилати повістки українцям незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку. Це рішення спрямоване на боротьбу з ухилянтами, але нові правила можуть стати причиною й нових проблем.

Про це розповів адвокат, член Ради адвокатів Київської області Євген Грушовець, пише Телеграф.

Насамперед, за словами юриста, незрозуміло, чи має людина, яка отримала повістку не за місцем проживання, з'явиться до Територіального центру комплектування за місцем вручення. Справа в тому, що кожен військовозобов'язаний "приписаний" до певного ТЦК.

"Є багато свідомих громадян, які прийшли, наприклад, одразу до військкомату, а деякі з них уже поїхали захищати Україну. Інші ж перебувають на обліку, уточнили свої дані, і військкомат розраховує, що людина якоїсь конкретної спеціальності у них є. Він буде в резерві, проходитиме навчання чи якесь перепрофілювання. Умовно — артилерист, навідник чи механік", - пояснив адвокат.

За його словами, теоретично, у Києві у Голосіївському військкоматі знають, що мають 10 навідників. Вони розуміють, що ці навідники потрібні будуть, наприклад, за місяць-три.

"А зараз цей навідник поїхав до Львова, і там йому вручають повістку, не маючи на тому місці жодної особистої справи. Незрозуміло, який у такому разі буде алгоритм дій ТЦК", - зазначив Грушовець.

Є питання про те, як саме представники військкоматів не за місцем проживання перевірятимуть інформацію про того, кому вони вручають повістку. Не виключено, що це створить додаткові проблеми для обороноздатності країни.

"По-друге, не до кінця зрозумілий чіткий механізм, яким саме чином це перевірятиметься: особистої справи людини у Львові немає, медичних даних немає (що вона може робити, що не може), сімейного стану немає. Взагалі нічого немає. Тому, в принципі це рішення КМУ може на практиці створити дуже багато проблем", — резюмував Євген Грушовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні