Виїхати з України стало складніше: що сталося

0
Виїхати з України стало складніше: що сталося
В Україні продовжує діяти воєнний стан та загальна мобілізація, а це означає, що багатьом українцям, як і раніше, заборонено виїзд за кордон. Втім ті громадяни, яким все ж таки доступна ця можливість, також тепер можуть зіткнутися з деякими труднощами, пише Апостроф.

Як відомо, для виїзду за кордон на своєму автомобілі українцю знадобляться такі документи: права, техпаспорт та страховку, які б відповідали міжнародному законодавству. Якщо вони підходять для виїзду до країн Європи, то страховку на авто доведеться оформляти спеціальну - так звану "Зелену карту".

При цьому у Моторному (транспортному) страховому бюро України (МТСБУ) заборонили оформляти страховку для виїзду за кордон із "сьогодні на сьогодні". Також на "Зелену карту" більше не діють знижки із кешбеками. Тепер її можна купити з терміном дії, починаючи з наступного дня після покупки.

Нововведення може стати проблемою для забудькуватих водіїв, які виїжджають за кордон із "сьогодні на сьогодні". Тож навіть якщо він приїде на кордон, то без документів його не випустять, доведеться оформлювати "Зелену карту" та чекати на добу.

Для того, щоб пред’являти "Зелену карту" в інших країнах, документ потрібно роздрукувати та мати цей паперовий варіант.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні