На українських пішоходів чекають нові штрафи: що відомо

1
На українських пішоходів чекають нові штрафи: що відомо
До Верховної Ради України внесено законопроект №9203, яким передбачено відповідальність за пересування у темний час доби без світловідбивних елементів на одязі.

Проект закону опубліковано на офіційному сайті парламенту, пише Апостроф.

Він вносить зміни до ст. 127 Кодексу України про адміністративні порушення.

За рух пішоходів у темний час доби по проїжджій частині без світловідбивних елементів (жилетів, наклейок чи смуг) пішоходу загрожує штраф у розмірі 255 гривень.

"Непідпорядкування пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїжджої частини в невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, пересування ними по краю проїжджої частини або по узбіччі в темний час доби або в умовах недостатньої видимості без використання світлоповертаючих елементів (стрічок, наклейок, жилету і т.п.) або без перебування в одязі, що має світловідбиваючі елементи, невиконання інших правил дорожнього руху - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться у проекті закону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а штрафи для посадових осіб місцевого самоврядування за неналежне освітлення вулиць і пішохідних переходів часом не хоче ЦИРК запровадити ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні