Що станеться, якщо людину вкусить павук «чорна вдова»

0
Що станеться, якщо людину вкусить павук «чорна вдова»
"Чорні вдови" мають страхітливу репутацію одних з найнебезпечніших павуків у світі: їхні укуси становлять смертельну загрозу для людей, пише ТСН.

Укус "чорної вдови" є одним із найбільш смертоносних і небезпечних. Її отрута в 15 разів сильніша за отруту гримучої змії.

"Чорна вдова" використовує всі доступні ресурси, якщо відчує загрозу смерті - у такому разі вона надішле вам весь доступний обсяг отрути. Відомо, що отрута цих павуків містить 7 білків з нейротоксичною активністю - ця гримуча суміш майже завжди виявляється смертельною для комах, проте лише в деяких випадках здатна призвести до смерті у випадку з людиною.

Відомо, що найбільш активним токсином в отруті "чорної вдови" є альфа-латротоксин, який вивільняє нейротрансмітери.

Основними симптомами латродектизму є м'язовий біль та спазми, які починаються у місці укусу, а потім поширюються по всьому тілу. Спазми з часом можуть посилюватися в животі, тому їх часто плутають з апендицитом або перитонітом. Згодом біль посилюватиметься, пульс та дихання почастішають, а артеріальний тиск підвищиться.

Самки павуків більш отруйні, ніж самці. Сам укус непомітний, але в місці укусу з’являється відчуття, ніби колють шпилькою.

За деякий час на місці укусу з’явиться дві маленькі цяточки і почервоніння, а також набряк.

Нагадаємо, у Великій Британії жінку під час сну вкусив павук, якого називають False Widows (несправжня "чорна вдова"), через це частина її тіла почорніла та "омертвіла".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні