Де найбезпечніше місце в авто для дітей та людей похилого віку

0
Де найбезпечніше місце в авто для дітей та людей похилого віку
Українським водіям дали корисні поради та розповіли, яке місце в автомобілі є найбезпечнішим.

Про це пише тематичне видання UaMotors.

Журналісти нагадують, що впродовж десятиліть була думка, що найбезпечнішим місцем в автівці є заднє сидіння за водієм.

Однак аналіз наслідків лобових зіткнень, який проводився Інститутом безпеки дорожнього руху (IIHS), показав, що пасажири, що сидять на задніх сидіннях транспортного засобу, отримують більше травм, ніж ті, хто сидить попереду. Подібні показники експерти пояснюють тим, що системи пасивної безпеки пасажирів передніх крісел розвивалися швидше.

Деякі травми у пасажирів, що сиділи на задніх сидіннях, були викликані тим, що ремені безпеки чинили надто сильний тиск на грудну клітину. Під час дослідження експерти з’ясували, що у багатьох моделях автомобілів ремені безпеки на задніх сидіннях не мають так званих обмежувачів натягу, що давно стало стандартом на передніх місцях.

Аналізуючи результати експерименту вчені дійшли висновку, що людям похилого віку краще сідати попереду, особливо якщо задні ремені безпеки не обладнані обмежувачем натягу. Найбезпечнішим для дітей місцем залишається заднє, на якому, крім ременів безпеки, мають бути підголівники та крісла правильної форми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні