У чоловіка 5 років болів палець на нозі: йому поставили страшний діагноз

0
У чоловіка 5 років болів палець на нозі: йому поставили страшний діагноз
Приблизно п’ять років поспіль Річард Бернштейн із США відчував біль у пальці правої ноги, але не звертався до лікаря. Згодом він помітив новоутворення в зоні живота та списав це на грижу. Коли все ж таки звернувся до фахівців, дізнався про щось набагато серйозніше, пише ТСН.

"Це була пухлина, яка росла на моїй нирці. Лікар послав мене на сканування, що свідчило провеликі проблеми з ниркою", - поділився Бернштейн.

Так у 64-річного чоловіка виявили рак нирки 3 стадії. Масивна пухлина заважала нормальному кровотоку в його організмі.

"Лікар сказав, що мені залишилося жити близько п’яти днів", — згадує Бернштейн.

Лікар чоловіка зазначив, що у нього були відносно легкі симптоми для такого діагнозу, - набряк стопи та легке кульгання через це.

"Зовсім не було болю", - згадує він.

Фахівець підтвердив, що рак нирки дійсно часто не має помітних симптомів, окрім болю в спині. Це означає, що діагностику може бути відкладено, тому, на жаль, лікування ускладнюється. Пухлина Бернштейна заблокувала кровотік, викликавши серйозне ускладнення.

"З практичної точки зору йому справді залишалося жити лише кілька днів", - сказав медик.

Ракова пухлина нирки Бернштейна проросла в порожнисту вену, головну вену, що веде до серця, і кров з нижньої частини його тіла не могла потрапляти до серця. Натомість збиралася, викликавши набряк.

"Не було жодних симптомів сильного внутрішньочеревного венозного тиску", - згадує лікар.

Стан здоров'я погіршився, ситуація ускладнилася
Бернштейна госпіталізували до шпиталю, щоб здійснити сканування організму перед операцією. Саме тоді лікарі зробили ще одне відкриття - дві коронарні артерії Бернштейна також були заблоковані.

"Це означало, що хірургічну операцію відкладати не можна", - розповів медик.

Здоров’я пацієнта різко погіршилося, оскільки кров почала накопичуватися в черевній порожнині.

"Рак нирки може прогресувати відносно повільно... протягом певного періоду часу, а потім різко змінити темп з будь-якої причини — ми насправді не розуміємо, чому так стається", - поділився лікар.

Тож команда фахівців виконала надскладну операцію, що тривала 10 годин.

Пацієнту довелося перенести коронарне шунтування під час видалення пухлини.

"Спочатку хірург-онколог видалив пухлину з черевної порожнини. Щоб видалити утворення з порожнистої вени, йому довелося зупинити кровотік у більшій частині організму та захистити мозок. Для цього медики охолодили тіло приблизно до 18 градусів Цельсія (нормальна температура тіла 36 градусів Цельсія) та одночасно зробити подвійне шунтування", - йдеться у матеріалі.

Лікар згодом сказав: "Було б дуже прикро вилікувати пацієнта від раку нирки, щоб дізнатися, що через шість місяців у бідолашного чоловіка стався серцевий напад, і він не вижив через закупорку коронарних артерій".

Наразі стан Річарда Бернштейна залишається стабільним, направду, йому все ще важко пересуватися.

"Мені довелося заново вчитися ходити", - поділився чоловік.

Однак хоча одужання триває довше, ніж очікував Річард Бернштейн, він вже повернувся до повсякденного життя та знову гуляє зі своїм улюбленим псом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні