В Ірані у авіакатастрофі загинула волинянка. ФОТО

0
В Ірані у авіакатастрофі загинула волинянка. ФОТО
В Ірані засудили до тюремного ув’язнення десятьох військовослужбовців за звинуваченнями в причетності до збиття українського Boeing 737 8 січня 2020 році, внаслідок чого загинули 176 людей, пише ВСН.

Одного командира засудили до 10 років ув’язнення, а ще дев’ятеро військових отримали терміни від одного до трьох років.

«Розгляд цієї справи був одним із найважливіших, делікатних і складних судових процесів за останні кілька років в країні», - цитує агентство іранське видання.

Як зазначається, дії командира, який керував збиттям авіалайнера, «були пов’язані з його незнанням ситуації та його помилковим переконанням, що виявлена ціль була ворожою».

Рейс PS752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» розбився 8 січня 2020 року на шляху до Києва, загинули всі 176 людей, які перебували на борту.

У цій авіакатастрофі загинула бортпровідниця літака Юлія Сологуб. Дівчина - уродженка Нововолинська, поглиблено вивчала іноземні мови, закінчила Національний авіаційний університет у Києві. Працювала за фахом. За три роки рідні загиблої так і не отримали обіцяної компенсації.

Через кілька днів після офіційного заперечення Іран визнав, що підрозділ ППО Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) ненавмисно збив літак на тлі ескалації у відносинах зі Сполученими Штатами через ліквідацію генерала КВІР Касема Сулеймані поблизу Багдада.

Більшість загиблих були іранцями та канадцями, але 11 з них були громадянами України. Родини вимагають прозорості та підзвітності. Уряд Ірану виділив 150 тисяч доларів на компенсацію родині кожного пасажира, але деякі родичі відмовилися від цих грошей.

Торік Канада заявила, що не знайшла доказів умисного збиття лайнера. Канадський суд присудив сім’ям шести загиблих 84 мільйони доларів і відсотки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні