Швеція не вступить в НАТО найближчим часом, - ЗМІ

0
Швеція не вступить в НАТО найближчим часом, - ЗМІ
Турецькі депутати навряд чи обговорюватимуть "шведське питання" до настання літніх канікул.

Швеція навряд чи стане формальним членом НАТО під час липневого саміту у Вільнюсі. Про це 17 квітня повідомило SverigesRadio.

Зазначається, що затримка може тривати до вересня, коли парламент Туреччини ратифікує нарешті заявку Стокгольма на вступ в альянс.

На думку деяких турецьких аналітиків, після президентських та парламентських виборів 14 травня, депутати навряд чи обговорюватимуть "шведське питання" до настання літніх канікул, які зазвичай тривають з червня по вересень.

За інформацією радіомовника, після приєднання Фінляндії до НАТО на Туреччину та Угорщину збільшився тиск з боку США, Франції, Великої Британії, які виступають за якнайшвидше прийняття Швеції до альянсу.

Крім того, Норвегія у переговорах на різних рівнях намагається переконати країни, які не ратифікували шведську заявку, зробити це.

Нагадаємо, Швеція подала заявку на вступ у НАТО разом із Фінляндією 18 травня 2022 року. Усі країни альянсу, окрім Туреччини та Угорщини, схвалили протокол.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні