--> Для чого у сир вставляють дивні цифри | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Для чого у сир вставляють дивні цифри

0
Для чого у сир вставляють дивні цифри
Напевно, кожен із нас хоча б раз помічав у магазині, що в твердому сирі були пластикові циферки. Хоча зараз їх зустріти можна рідше, але все ж деколи такий "сюрприз" все ж очікує покупців, пише ТСН.

Що ж означають ці циферки? Виявляється все дуже просто. Раніше вони були маркуванням. Сьогодні практично всю необхідну інформацію можна знайти на етикетці. А ось раніше етикетка була розкішшю, тому більшість виробників або ставили штампи чорнилом, або використовували пластикові цифри.

В магазинах досить складно стежити за терміном придатності товару, якщо на продукті немає етикетки з датою, коли він був виготовлений. І ці циферки служили підказкою.

Пластикові цифри вдавлюються у сирну головку ще на етапі його дозрівання. Вони позначають дату, коли продукт був виготовлений, тому саме від неї починається відлік "віку сиру". Для різного сорту він може бути своїм, тому його не варто плутати з терміном придатності.

Також в деяких випадках такі цифри вказують на дату виготовлення та номер оператора-сировара. Якщо йдеться про дату виготовлення, то використовують знак дробів (число/місяць), а якщо номер оператора завжди йде праворуч від цієї дати.

Завдяки такому маркуванню можна одразу знайти всю партію сиру, якщо вона виявилася бракованою чи зіпсувалася ще на етапі виробництва.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні