Чи буде в Україні посилення мобілізацї та кого призвуть

0
Чи буде в Україні посилення мобілізацї та кого призвуть
В Україні триває проведення загальної мобілізації. Після "зливу секретних документів" почали говорити про можливу "повну" мобілізацію, пише 24 канал.

Однак "повної" мобілізації в Україні не існує.

Чи буде в Україні посилення мобілізації
Згідно із законодавством, мобілізація в Україні може бути лише частковою або загальною. Так званої "повної" мобілізації не існує.

Станом на сьогодні в Україні триває проведення загальної мобілізації, яку ввів президент Володимир Зеленський від 24 лютого 2022 року. Таким чином, оголосити "повну" мобілізацію неможливо.

Чи будуть призивати всіх
Згідно зі статтею 23 Закону про мобілізацію, призвати всіх військовозобов’язаних чоловіків не можуть, оскільки там є певний перелік категорії осіб, які не підлягають призову під час мобілізації. Це багатодітні батьки, особи з інвалідністю, студенти, викладачі, тимчасово непридатні та інші.

Якщо мобілізацію посилять, то до вищевказаної статті внесуть відповідні зміни, скоротивши підстави для надання відстрочення від призову. Однак на сьогодні такі зміни не передбачені.

Посилювати мобілізацію в Україні немає потреби
Нещодавно Олексій Резніков заявив, що посилювати мобілізацію в Україні наразі немає потреби. План мобілізації, який затвердив Генштаб ЗСУ, досі не завершено.

До того ж Резніков наголосив, що на сьогодні наш Генштаб справляється з компенсацією втрат, яких зазнає Україна, і не відчуває браку в захисниках.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні