--> Як собаки вирішують, на кого гавкати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як собаки вирішують, на кого гавкати

0
Як собаки вирішують, на кого гавкати
Постійний собачий гавкіт може неабияк дратувати господарів та сусідів. Однак, за словами експертів, таким чином пес реагує на певний подразник. У дикій природі собаки не схильні зайвий раз видавати звуки, а от домашні улюбленці гавкають досить часто.

Замість того, щоб злитися на тварину, потрібно розібратися у причинах такої поведінки, пише Обозреватель.

Дорослі соціалізовані собаки не будуть гавкати без причин. Гавкіт – це завжди сигнал тривоги. Можливо, щось дратує або навіть лякає улюбленця, і він таким чином попереджає господарів про небезпеку.

Цікаво, що собака може злитися та гавкати на одну незнайому їй особу, яка приходить в оселю, а на іншого незнайомця реагувати абсолютно спокійно. Цьому є пояснення. У собак добре розвинений нюх, а всі люди відрізняються фізичними характеристиками. Яскраво виражений запах, гучний голос або активне жестикулювання може не лише роздратувати пса. Тварина почне відчувати загрозу від "чужинця" і гавкотом буде намагатися попередити про це господарів, яких бажає захистити.

Експерти кажуть, що собаки здатні пам’ятати негативні моменти. У них також є асоціативне мислення. Зріст, одяг, вираз обличчя людини можуть нагадати собаці про якийсь поганий досвід у минулому. Можливо, пес колись стикався зі схожою людиною, яка завдала йому болю.

Є думка, що собаки немов відчувають характер людини. На добрих та ласкавих людей тварини і реагують відповідно, без агресії. Собаки володіють високою чутливістю. Якщо пес помітить, що господар ставиться до когось насторожено, то з високою вірогідністю тварина почне нервувати і гавкати.

Собака може почати гавкати, потрапивши у невідоме місце. Нові запахи можуть дратувати тварину, адже вона відчуватиме тривогу і невпевненість. У такому разі господар має підбадьорити улюбленця та заспокоїти його.

Інстинкт захисту залишиться із собакою назавжди, тому не дивуйтеся, коли тварина починає гавкати, помітивши на вулиці незнайомця, який, наприклад, відкриває парасолю, розмахує палицею чи активно жестикулює. Собаки завжди будуть намагатися захистити своїх господарів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні