Чому заборонено щось брати з кладовища додому

0
Чому заборонено щось брати з кладовища додому
Відвідуючи близьку померлу людину на кладовищі, наприклад, під час Гробків, варто пам'ятати про те, що у жодному разі із цвинтаря не варто забирати додому будь-які предмети - зробивши це, можна накликати біду не лише на себе, але також і на членів сім’ї або друзів, пише Апостроф.

Уявлення про те, що нічого не можна забирати з кладовища, ґрунтуються на різних реальних історіях, зібраних за багато років. Саме через це, люди з обережністю ставляться до предметів, що знайдені на землі мертвих.

Так, на цвинтар людина приходить з почуття горя, туги й болю і цими емоціями просякнуте усе навкруги. На могилу близьких родичі приносять іграшки, квіти, сувеніри, кожна із яких несе у собі певний сенс. Дехто вважає, що ці речі оберігають душу покійного, тому, взявши їх, можна потривожити душу померлого і той захоче повернути речі назад.

Окрім цього, вважається, що деякі люди можуть займатися чорною магію, зокрема і на кладовищах і залишати там зурочені речі навмисно. Тож, інша людина, взявши такий предмет, неодмінно накличе на себе біду.

Втім, священнослужителі не згодні із такою думкою, оскільки церква заперечує наявність духів. Вони стверджують, що брати речі з кладовища можна, і такі дії не заподіють шкоди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні