Червоний рівень небезпеки: жителів українських сіл готують до евакуації

0
Червоний рівень небезпеки: жителів українських сіл готують до евакуації
Червоний рівень небезпеки на Дніпропетровщині. Область уже кілька днів поспіль затоплює через весняний паводок та скид води по каскаду водосховищ Дніпра. Місцями вода піднялася понад півтора метра і далі прибуває, залило сотні будинків у низинних районах, пише ТСН.

На набережній Дніпра там, де тиждень тому можна було вільно ходити, нині треба брести по воді. У міській раді кажуть, рівень води найвищий за останні 10 років. Пішли під воду і пляжі. Подекуди піску не видно зовсім, а ріка дісталась до паркових зон, за десятки метрів від русла.

Потерпають і кафе та ресторани розташовані на набережній. Багато де довелось прибрати столи, бо на підлозі стоїть вода. “Відучора почалось, відкачуємо воду насосами, вичерпуємо відрами, вчора відкачали, а сьогодні знову”, - кажуть в закладі, що на березі Дніпра.

У кранах дніпрян вода змінила забарвлення, стала каламутною. Однак у “Дніпроводоканалі” запевняють, ситуація не критична і вода безпечна для здоров’я.

За даними ДСНС, зараз підтоплено майже 350 домоволодінь, здебільшого розташованих у руслі річок. Рятувальники ситуацію пояснюють значним скидом води при пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні