Хто може виїхати з України без закордонного паспорта

0
Хто може виїхати з України без закордонного паспорта
Деякі українці можуть виїхати за межі країни без закордонного паспорта, який входить до переліку обов’язкових документів при перетині кордону. При виїзді ці громадяни можуть пред'явити свій внутрішній паспорт, пише Телеграф.

У Державній прикордонній службі України детально розповіли, хто має право виїхати без важливого документа та дали пораду тим, хто планує виїжджати до іншої країни.

Так, можливість перетнути кордон без закордонного паспорта мають жінки, діти та інваліди, які евакуюються з районів ведення бойових дій.

"У силу гуманітарних обставин та раніше досягнутих домовленостей із суміжними країнами виїзд за кордон громадян України в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану здійснюється за внутрішнім паспортним документом громадянина України", — йдеться у повідомленні.

Однак попри дозвіл виїжджати за внутрішнім паспортом, у Держприкордонслужбі все ж таки рекомендують українцям звернутися до компетентного органу країни Євросоюзу, до якої вони планують виїжджати, і уточнити, чи достатньо цього документа для в’їзду в ту чи іншу країну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні