--> Стало відомо, коли розпочнеться контрнаступ України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стало відомо, коли розпочнеться контрнаступ України

0
Стало відомо, коли розпочнеться контрнаступ України
Україна готується розпочати контрнаступ вже в травні. Про це пише The New York Times, повідомляє УНІАН.

Однак, за даними видання, без вирішальної перемоги західна підтримка України може ослабнути, і Київ може опинитися під зростаючим тиском почати серйозні мирні переговори, щоб покласти край або заморозити конфлікт.

Як повідомляється, США і НАТО надали Україні велику кількість артилерії та боєприпасів для майбутньої битви, і тепер офіційні особи кажуть, що вони сподіваються, що цих поставок вистачить.

Водночас очікується, що 12 українських бойових бригад чисельністю близько 4000 солдатів у кожній будуть готові до кінця квітня, згідно з розсекреченими документами Пентагону. У документах говориться, що Сполучені Штати та союзники по НАТО навчають і постачають дев'ять таких бригад.

"Все залежить від цього контрнаступу", - говорить Олександр Вершбоу, колишній посол США в Росії і високопоставлений чиновник НАТО. "Всі сповнені надій, може бути, надмірно оптимістичні. Але це визначить, чи буде гідний результат для українців з точки зору відновлення території на полі бою й створення набагато більш значних важелів для досягнення врегулювання шляхом переговорів".

За даними видання, американські військові чиновники кажуть, що, можливо, українська армія знову зможе їх здивувати. Тепер ЗСУ озброєні європейськими танками й американськими бронетранспортерами, а також мають нові підрозділи, навчені й оснащені американцями та силами НАТО.

Тим часом, як зазначає видання, шанси на те, що Путін відступить практично дорівнюють нулю.

"Існує дуже мало свідчень і мало підстав вважати, що Путін відмовиться від своєї стратегічної мети поневолити Україну політично, якщо не повністю у військовому відношенні. Це була його мета не тільки протягом року, але і протягом майже десятиліття", - сказала помічник Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Валландер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні