Джо Байден офіційно висунув свою кандидатуру на вибори Президента США 2024 року

0
Джо Байден офіційно висунув свою кандидатуру на вибори Президента США 2024 року
80-річний президент США Джо Байден оголосив про висування своєї кандидатури на відео, опублікованому в його обліковому записі в Twitter.

«Давайте закінчимо роботу», – запропонував він, підкресливши боротьбу за свободу і демократію.

«У кожного покоління є момент, коли їм доводиться відстоювати демократію. Щоб обстоювати свої основні свободи. Я вірю, що настав наш. Ось чому я балотуюсь на переобрання на пост президента Сполучених Штатів. Приєднуйтеся до нас. Давайте закінчимо роботу», – написав Джо Байден у Twitter.

В якості кандидата на посаду віце-президента Джо Байден знову назвав чинну «заступницю» Камалу Харріс.

Під час нещодавньої поїздки до Ірландії Джо Байден натякнув журналістам, що оголошення про висунення кандидатури має бути зроблене «дуже скоро».

«Ця поїздка тільки зміцнила мій оптимізм щодо того, що ми ще можемо зробити», – сказав він під час свого візиту до Ірландії.



Джо Байден поки що не оголосив конкурентів усередині своєї партії. Було розіслано запрошення зібрати наприкінці цього тижня у Вашингтоні найважливіших донорів Демократичної партії.

Висунення відразу ж зазнало критики з боку опозиції. Республіканці звинувачують 80-річного президента-демократа в тому, що він відірваний від реальності.

Американські виборці, з іншого боку, скептичніше ставляться до перспективи нового терміну Джо Байдена. Опитування NBCNews, опубліковане в неділю, показує, що 70% опитаних не хочуть, щоб Байден знову балотувався. 60% сказали те саме про Трампа.
Імовірні кандидати на президентських виборах від партії республіканців

Дональд Трамп. Попри висунуті проти нього звинувачення, колишній президент Трамп зараз значно випереджає в рейтингах своїх конкурентів-республіканців. Сам він постійно говорить про те, що стане кандидатом, засуджуючи при цьому «полювання на відьом», оголошене йому правосуддям.

Рон ДеСантіс. У свої 44 роки вважається висхідною зіркою правих. У 2018 році цього колишнього військово-морського офіцера було обрано губернатором Флориди з невеликою перевагою після того, як його підтримав Дональд Трамп. З того часу він дистанціювався від екс-президента США і завоював популярність, поширюючи ультраконсервативні висловлювання про освіту чи імміграцію.

Майк Пенс. Після багатьох років непохитної відданості Трампу його колишній віце-президент змінив свою позицію після штурму Капітолію 6 січня 2021 року. Цей 63-річний християнин-євангеліст, затятий противник абортів, тепер, схоже, сповнений рішучості балотуватися до Білого дому. Зараз колишній радіоведучий їздить країною, збільшуючи кількість виступів у штатах, які можуть мати значення під час республіканських праймеріз.

Ніккі Хейлі. Колишній губернатор Південної Кароліни та екс-посол США в ООН Ніккі Хейлі – єдина жінка, яка взяла участь у цих республіканських праймерізах. Вона відкрито розкритикувала виступи Трампа про шахрайство на виборах з боку демократів.

Тім Скотт. Сенатор із Південної Кароліни, він відкрито мріє стати першим чорношкірим президентом-республіканцем. У листопаді минулого року обраний 57-річний чоловік розповів про свого діда, який голосував за Барака Обаму. «Я хотів би, щоб він прожив досить довго, щоб побачити ще одного кольорового президента, і щоб цього разу це був республіканець!».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні