27 квітня - Мартин Лисогон: що заборонено робити у цей день

0
27 квітня - Мартин Лисогон: що заборонено робити у цей день
Мартін Сповідник був уродженцем Тосканії (Італія), отримав гарну освіту і вступив до кліру Римської Церкви. Після смерті Папи Феодосія I був обраний на престол Папи Римського.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 27 квітня - Мартин Лисогон, пише УНІАН.

Прикмети 27 квітня
день сонячний і теплий - буде хороший урожай;
ворони сидять на землі - до тепла, багато літають - до похолодання;
побачити двох журавлів - до швидкого весілля;
образити лисицю - будете обмануті шахраями.

Що сьогодні не можна робити
У цю дату категорично заборонено ображати лисиць, ловити їх або полювати. Вважається, що з 27 квітня лисиці вибираються зі старих нір в нові, тому глухі і сліпі, так як "зайняті переїздом". Проте, їх захищає Лісовик, тому, якщо нашкодити тваринам, можна накликати на себе біду.

Також сьогодні не можна завдавати зло воронам - наші предки вважали, що 27 квітня ці птахи купають своїх воронят і відпускають у вільне життя. Краще підгодувати їх і задобрити, щоб "не накаркали" нічого поганого.

Що можна робити 27 квітня
Слов'яни з цього дня починали свататися і ходити в гості, так що, підтримуючи традицію, і ви можете спробувати влаштувати своє особисте життя. Знайомства, придбані в найближчі три дні, виявляться вдалими. Якщо у вас є якісь обереги або амулети, краще весь день носити їх з собою, захищаючись від нечистої сили.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні