Їжа, від якої виникає депресія

0
Їжа, від якої виникає депресія
Учені з’ясували, що вживання жирної їжі може збільшувати ризик розвитку депресії та тривожності.

Дослідження включало більше ніж 4000 дорослих людей, які відповідали на питання щодо їхнього раціону та стану психічного здоров’я. Вчені знайшли зв’язок між вживанням жирної їжі, зокрема смаженої, та зниженням настрою, виникненням депресії та тривожності, пише Рецепт Аптечних Продажів.

Учасники дослідження, які щодня вживали смажену їжу, мали на 31% більше шансів розвитку депресії порівняно з тими, хто не їв такої їжі. Також виявилося, що вживання смаженої їжі пов’язане зі збільшенням ризику тривожності на 39%.

Вчені пояснюють цей зв’язок тим, що жирна їжа може впливати на роботу мозку та знижувати рівень серотоніну, гормону щастя. Це може викликати почуття суму, тривоги та депресії.

Дослідження також показало, що вживання здорової їжі, зокрема овочів, фруктів та риби, пов’язане зі зниженням ризику розвитку депресії та тривожності. Учасники, які дотримувалися здорового раціону, мали на 35% менший ризик розвитку депресії та на 33% менший ризик виникнення тривожності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні