Україна стала найзамінованішою країною світу

0
Україна стала найзамінованішою країною світу
Близько 30% території України (174 тис. кв км) необхідно буде після закінчення війни очистити від мін і боєприпасів, що не розірвалися. Це робить країну найбільш замінованою територією у світі. Про це йдеться у доповіді «Ходіння по вогню: розмінування в Україні» аналітичного центру Globsec, передає news.liga.

Зазначається, що за площею замінованої та зараженої нерозірваними боєприпасами території Україна встановила сумний світовий рекорд і обігнала колишніх лідерів – Афганістан та Сирію.

Globsec наголошує, що окупанти «до огиди винахідливі» в установці мін-пасток. Вони ставлять подвійні і навіть потрійні міни-пастки на дорогах, у полях і лісах.

Завдання з повоєнного розмінування України аналітики назвали «складним, дорогим і майже нездійсненним». Темпи розмінування вони вважають «катастрофічно повільними» – наприклад, на контрольованих Києвом територіях Донецької та Луганської областей з 2015 по 2021 рік було очищено від мін та боєприпасів лише близько 6% потенційно небезпечних ділянок, що становить близько 64 кв км на рік.

У доповіді зазначається, що поки що неможливо дати остаточну оцінку цієї проблеми, оскільки бойові дії тривають і близько 18% території України залишається під російською окупацією.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні