Які дерева не можна висаджувати поряд з будинком

0
Які дерева не можна висаджувати поряд з будинком
Здається, повір'я будуть, скільки будуть існувати люди. Вони передаються з покоління у покоління, бо виникли на основі спостережень, життєвого досвіду і народної мудрості. З чимсь можна не погоджуватися, щось піддавати сумніву, але треба знати, пише Сенсація.

Ялина
Дерево гарне і корисне, але окутане забобонами. За повір’ям, ялина виживає чоловіків з дому, забирає у мешканців енергію і приносить неприємності. Можливо такі негативні асоціації виникли через те, що колись в дім, де лежав покійник ялинкою вистеляли стежку і у похоронні вінки під основу також переважно дають ялину.

Туя
Має усі якості, щоб бути по-сусідству з хазяйським будинком – красива, пахуча. Кажуть, ніби відганяє злих духів. Але старші люди попереджають, що у дворі, де живе підліткова дівчина туї бути не має, бо дівчина не вийде заміж.

Береза
Красуню березу також не бажано садити у дворі. Кажуть, що дерево має властивість негативно впливати на жіночу половину родини, а навіть провокує безпліддя. За природою, у берези дуже розгалужене коріння і вона забирає усю воду навколо себе, тому біля неї нічого не буде рости.

Дуб
Також дуже неоднозначне дерево. Кажуть, що дуб уживається тільки з сильними особистостями, рівними собі. Слабих же він пригнічує. А, якщо хтось має проблеми зі здоров’ям, то дуб постарається його позбутися. З практичної точки зору дуб не садять біля хати через те, що у нього міцне коріння, яке, коли ростиме дерево, може нашкодити будинку.

Верба
ЇЇ друга назва плакуча верба, мабуть, недаремно. Бо народі кажуть, що де в дворі верба, там будуть плакати усе життя.

Осика
З цим деревом асоціюється дуже сумна біблійна історія про Юду, який зрадив Ісуса і повісився на осиці. А ще про це дерево кажуть, що воно викликає тривогу, апатію, депресію і втому.

Тополя
Також не те дерево, яке садять біля житлового будинку. Причин на це достатньо. У дерева порожниста середина і під час доброго буревію дерево може впасти і наробити біди. Неприємним є й тополиний пух, який у багатьох викликає алергію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні