Землю накриє потужна магнітна буря: чого чекати українцям

0
Землю накриє потужна магнітна буря: чого чекати українцям
У травні Землю накриють тривалі магнітні бурі сильної та середньої потужності. Хвилювання геомагнітного поля нашої планети після квітневих штормів через спалахи на Сонці "перекочує" і на перші числа останнього місяця весни, проте до "червоних" значень дійде через півтора тижня.

Коли саме прогнозуються травневі геомагнітні бурі, та які дати стануть найнебезпечнішими, пише Styler.

Магнітні бурі у травні 2023
З 1 по 4 травня включно очікуються геомагнітні бурі середньої інтенсивності.
А вже з 11 травня почнеться потужна і затяжна буря, яка триватиме тиждень, до 17 травня включно.
Після цього, через два дні спокою, прогнозується магнітна буря середньої сили та триватиме вона з 20 по 25 травня включно.
Далі, вже наприкінці місяця, ще одна геомагнітна буря очікується на 28 число - їй присвоєно сильний "червоний" рівень інтенсивності, але триватиме така тряска лише один день.

Прогноз геомагнітної активності на 2024 рік
За даними дослідників Національного управління океанічних та атмосферних досліджень (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA), наприкінці наступного року можливі особливо сильні сонячні та магнітні бурі, що досягатимуть пікових значень.

Також науковці попереджають про ризик, що після цього суттєвий вплив магнітних штормів на нашу планету очікується ще протягом п'яти років.

Як магнітні бурі впливають на людей
Такі різкі перепади та каскади магнітних бур можуть вплинути навіть на абсолютно здорових людей. Можуть бути проблеми зі сном, відчуття сильної втоми, порушення працездатності, дратівливість, стрибки артеріального тиску, головний біль, сонливість та погіршення хронічних захворювань.

Варто зазначити, що слабіші магнітні бурі можуть відчувати тільки метеозалежні люди, а сильніші - майже всі люди на планеті. Найбільш схильні до впливу магнітних бур літні люди, немовлята, люди з хронічними захворюваннями та метеозалежні люди.

Часті скарги:

Головний біль, запаморочення, розсіяність
Прискорене серцебиття, стрибки артеріального тиску
Сонливість, підвищена стомлюваність, порушення концентрації
Нудота, слабкість, проблеми зі шлунком, апетитом
Порушення сну - сонливість, безсоння
Дратівливість, агресія, схильність до конфліктів
Підвищена тривожність, апатія, депресивні стани
Загострення хронічних захворювань
Ломота в м'язах, кістках, місцях старих переломів та травм

Як можна допомогти організму в дні магнітних бур
Рекомендується в такі дні знизити фізичні та психоемоційні навантаження, дотримуватися нормального розпорядку дня та повноцінно висипатись – не менше 7-9 годин на добу.

Велике значення мають: водяний баланс, нормальне харчування.

Небажано пити багато кави, її варто замінити трав'яним чаєм. Не рекомендується гостра, солона, шкідлива їжа та алкоголь.

У дні магнітних бур уранці допоможе підбадьоритися невелика зарядка, контрастний душ, пробіжка. Вдень бажано погуляти на свіжому повітрі чи провести час за містом.

Увечері варто відпочити та зайнятися спокійними заняттями – почитати книгу, подивитися легкий фільм, прийняти розслаблюючу ванну.

Крім того, не варто піддаватися на провокації в такі дні, вплутуватися в конфлікти, сперечатися та виявляти агресію.

Людям із хронічними захворюваннями варто знизити активність, більше відпочивати, дихати свіжим повітрям, пити достатньо води та тримати під руками необхідні препарати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні