--> З чим категорично заборонено пити каву | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З чим категорично заборонено пити каву

1
З чим категорично заборонено пити каву
Виявляється, що такий популярний напій, як каву, можна пити далеко не з усіма продуктами. І якщо ви не хочете нашкодити своєму здоров'ю, варто запам'ятати такі правила, пише ТСН.

Кава погано поєднується з продуктами, багатими на кальцій
Не варто поєднувати каву з молочними продуктами, хоча багато хто так робить. Особливо важливе це правило для літніх людей. З кожним горнятком цього ароматного напою з вашого організму виводиться 2-3 мг кальцію за добової норми в 1000 мг. А тому лікарі рекомендують випивати не більше 3 чашок кави на день, щоб уникнути ламкості кісток. А якщо ви хочете з'їсти на сніданок бутерброд із сиром, краще зачекайте годину після того, як випили каву.

Варто зазначити, що на засвоєння кальцію жодним чином не впливає кава без кофеїну. Тому її ви можете поєднувати з молоком чи сиром (як домашнім, так і твердим).

Не можна пити каву з продуктами, які містять цинк
Це правило однаково працює як для звичайної кави, так і для напою, який не містить кофеїн. Річ у тім, що в цьому разі цинк не засвоюється людським організмом. А це може спричинити ряд проблем: запалення на шкірі, розлади шлунка тощо. А тому не варто пити каву відразу після того, як поїли горох, боби, устриці, м'ясо птиці чи червоне м'ясо.

Кава і рослинні джерела заліза "не дружать" між собою
Це правило особливо важливе для вегетаріанців та веганів, які полюбляють цей ароматний напій. В каві є поліфеноли. Це сполуки, які зв'язуються саме з негемовим залізом (що міститься в рослинах) та погіршують його засвоювання організмом. А тому не варто запивати цим напоєм горох, страви з квасолі, соєві продукти, нут та сочевицю.

Приймаєте вітаміни? Припиніть вживання кави
Кофеїн також негативно впливає на засвоєння вітамінів. А тому в один час з прийманням вітамінів та мінералів каву пити не рекомендується. Якщо ви не можете зовсім відмовитися від горнятка цього популярного напою, пам'ятайте, що від приймання ліків повинно минути не менше 1 години.

Алкоголь та кава - несумісні
Люди часто додають до чашки кави алкоголь, адже вважають, що так вони отримують більше енергії. Але така думка оманлива. Адже ви забуваєте про інтоксикацію та про перевантаження печінки, які погано впливають на здоров'я.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та реально досяжна кава, яку пенсіонер взмозі купити, без додавання молока непридатна для вживання, особливо якщо пам'ятаєш смак і аромат справжньої кави.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні