В Україні хочуть запровадити додатковий податок на алкоголь

0
В Україні хочуть запровадити додатковий податок на алкоголь
В Україні запропонували запровадити додатковий податок на алкоголь у розмірі 10% від встановлених мінімальних роздрібних цін. Зібрані кошти хочуть спрямувати на фінансування доплат військовим. Відповідні три законопроєкти (№№ 9251, 9252 та 9253) зареєстрував депутат від "Слуги народу" Георгій Мазурашу. Документи ще не пройшли розгляду навіть у профільному комітеті парламенту, передають Патріоти України.

Як зазначено в пояснювальній записці, збори від додаткового 10%-го акцизу можуть бути спрямовані на виплати військовослужбовцям та "іншим категоріям громадян, залучених до боротьби проти російської агресії під час воєнного стану".

Така норма має діяти до кінця року, в якому воєнний стан буде скасовано. Після цього податок пропонують не скасовувати, а кошти спрямувати на розвиток спортивно-оздоровчої та реабілітаційно-спортивної інфраструктури.

Водночас варто враховувати, що для повернення військовим доплат у розмірі 30 тис. грн Україні необхідно 154 млрд грн у 2023 році. У пояснювальних записках до законопроєктів Мазурашу не зазначено суми, які планується отримати завдяки новому податку. Тому не можна гарантувати, що запровадження такого податку дійсно буде достатньо для фінансування виплат військовим.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні